NAZDAR BAZAR!

Kutilové všech zemí, spojte se... Tady poradíme všem mamínkám, tatínkům a jiným špekulantům, kteří místo toho, aby něco pořádně dělali, tak serfují na netu a hledají nejjednodušší řešení. Ano, to jste právě Vy! Nebo ne? Já nevím...

Obklady a dlažby Zlín

Posted in Pro dům.

Zámková dlažba je typ dlažby ze zhutněného betonu, který má svrchní stranu pohledovou (upravenou pro lepší vzhled). Jednotlivé dlaždice jsou navrženy a pokládány tak, aby do sebe vzájemně zapadaly. Tím je dosaženo vysoké stability a odolnosti zejména proti horizontálnímu posunu. Zámková dlažba se vyrábí prefabrikací z betonu. Výhodou zámkové dlažby je to, že v případě potřeby se dá rozebrat a použít znovu. Jednotlivé díly dlažby mohou mít různé odstíny, díky čemuž vzniká možnost vytváření různých obrazců, nápisů či prvků praktického charakteru – např. na parkovištích je barevná odlišnost využita k zobrazení parkovacích čar či parkovacích míst pro vozíčkáře. Dlažba se pokládá na sucho do pískového lože. Pokud máte v plánu pokládku, je dobré se spojit s lokální firmou, která Vám dá nejlepší nabídku. Ve Zlíně například Obklady a dlažby Zlín

Ploché střechy

Posted in Pro dům.

Plochá střecha je speciálním typem střešní konstrukce, která se v českém stavebnictví objevuje stále častěji, přestože v minulosti byla známa svou náročností při opravě ploché střechy. Při použití kvalitních materiálů a při zachování technologické kázně a správném pořadí jednotlivých vrstev může být plochá střecha naprosto bezporuchová a navíc může výrazně ušetřit náklady na vytápění. Jednoznačně lze říci, že šikmé střechy architektonicky zapadají do koloritu naší republiky. Sklon střech je dán historicky kolem 45° a tak střechy s mírným spádem působí nehezky. Naopak však k nám zapadají i ploché střechy, což je dáno naší významnou funkcionalistickou architekturou. Toto si, bohužel, velmi často neuvědomují tvůrci územních plánů předepisující šikmé střechy se sklonem 30 až 45°.

Dřevěné palubky pro váš dům

Posted in Pro dům.

Obklady se stávají stále častějším materiálem jak do interiéru, tak do exteriéru. K tomu ovšem potřebujete kvalitní dřevěné palubky. Ty se dají využít na obklady, fasády, sauny či podlahy. Palubku vždy dostanete ohoblovanou a připravenou k použití. Palubky jsou z masivního dřeva, takže se jedná o kvalitní materiál. Mezi hlavní výhody palubek patří přírodní a přirozený vzhled dřeva, jednoduchá a poměrně rychlá montáž, tvarová stálost a velice přívětivá cena. Právě proto jsou palubky jedním z nejoblíbenějších dřevěných materiálů.

dřevěné palubky od Lišky

Vodárna na doma

Posted in Pro dům.

Domácí vodárny jsou soustavy zařízení určené pro dopravu vody z místa na místo. Nejčastěji se používají pro čerpání pitné nebo užitkové vody ze studní, vlastních vrtů, vodního toku nebo nádrže zachycující vodu. Čerpaná voda se pomocí domácí vodárny dopravuje do domu, chalupy nebo podobného zařízení, kde se rozvádí potrubím třeba přímo do koupelny.

Vazníky jsou základ

Posted in Pro dům.

Bydlení v podkroví je svým způsobem unikátní a některé domácnosti jsou nuceny bydlet ve ztísněném horním patře díky starším stavbám, které měly původně jiný účel. A jelikož zásob dřeva bude stále ubývat, tak ubývá kvalitního materiálu. Pokud patříte mezi ty, co budou bydlet přímo pod střechou, stačí se rozhodnout mezi vazníky a krovy a o zbytek se postará firma Střechy92. Široké množství nabídky materiálu a zpracování dělá z této firmy absolutní špičku. Potřebujete krov opracovaný na stroji CNC? Není problém! Střechy92 také poskytují to nejlepší nařadí pro klempíře!

Výběr nové střechy

Posted in Pro dům.

Vybíráte novou střechu? Toužíte po střešní terase či zahradě? Líbí se vám ploché střechy? Jaké jsou její výhody a nevýhody? Plochá střecha představuje speciální typ střešní konstrukce, který je stále oblíbenější. Staré ploché střechy jsou odsuzovány kvůli jejich poruchovosti a oprava ploché střechy byla žádoucí. Ale dnes se k realizaci těchto střech používají kvalitní materiály, díky nimž je střecha bezporuchová.
Ploché střechy se objevují v moderní architektuře hlavně městského prostředí. Tuto střechu je možné rozdělit na pochůznou, kde je možný trvalý pohyb osob, a nepochůznou, kde se vstupuje pouze za účelem údržby. Ploché střechy je možné podle konstrukce rozdělit na tři skupiny – jednoplášťové, dvouplášťové a víceplášťové.

Guestbook is loading comments...